Lånforum.se rekommenderar

1. Zmarta - Forumets favorit
2. Lendo - Ett bra alternativ
3. Creditstar - Ingen UC, nytt erbjudande
4. Klaralån - Lån utan UC
5. Brixo Privatlån - Ingen UC
6. Loanstep - Ingen UC, nytt erbjudande
7. Tomly - Lån utan UC
8. Kredio - Lån utan UC
9. Flexkontot - Swish, ingen UC
10. Ferratum - Lån utan UC
11. Brixo - Swish-utbetalning & Ingen UC

Polis hon tog inte min bil

Witam, chciałbym przedstawić Państwu wszystkie szczegóły całej sytuacji. 6 lutego zwróciłem się do mojego przyjaciela Tomasza Oskwartka z prośbą o pomoc w wykonaniu zdjęć na prośbę Ewy Zimorskiej, która chciała wystawić swój samochód na sprzedaż. Nie prosiłem o pomoc z jakiegoś powodu.
7 lutego Tomasz Oskwarek zadzwonił do mnie, żeby powiedzieć, że nie będzie mógł przyjechać w niedzielę, jak planował, ale 7 lutego Tomasz wrócił do domu po godzinie 12:00, przyjechał do mnie, wziął kluczyki do samochodu, który Ewa Zimorska zostawiła w moim mieszkaniu i wyjechał samochodem z garażu, w którym stał zaparkowany od poniedziałku, do garażu, w którym stał samochód nr 3. pracować i zdobywać ubrania. Kiedy Tomasz Oskwarek robił zdjęcia, mnie nie było na miejscu zdarzenia, podszedłem do niego, gdy robił zdjęcia, po chwili podjechał radiowóz i w tym momencie Tomasz siedział w samochodzie i robił zdjęcia, ja stałem obok niego, w trakcie rozmowy policja otrzymała informację, że samochód nie jest moją własnością, tylko pani Ewy Zimorskas. Ale policja od początku zaczęła mnie naciskać, że to mój samochód. Biorąc pod uwagę, że w bagażniku znajdowały się moje ubrania, które zabrałem z pracy i których nie miałem przy sobie, planowałem to zrobić po zrobieniu zdjęć. A kiedy Ewa poprosiła mnie o posprzątanie samochodu, zostawiła tam odkurzacz, kilka żarówek do wymiany i jakiś komputer, aby sprawdzić, czy po ich wymianie w samochodzie nie pojawiły się jakieś błędy. Ten samochód nie był i nie jest moją własnością, Pani Ewa Zimorska, ona ma tylko ubezpieczenie tego samochodu i wszystkiego co do niego należy, dodatkowo ma kredyt w banku, który wzięła na jego zakup, ja nie mam z tym nic wspólnego.
Co więcej, 7 lutego mnie nie było w samochodzie i nie miałem przy sobie kluczyka do samochodu, jak twierdzi policja, a on był jedyną osobą w samochodzie, nawet gdy radiowóz podjechał do niego, to nie ja dałem mu kluczyk, ale Tomasz Oskwarek, gdy był w samochodzie, włożył go i zrobił zdjęcia Tomasza w samochodzie, a także po jego uruchomieniu. Potem policja wyjęła go z samochodu, ale nie jest to to, co twierdzi, że ja mu dałem. To nieprawda, nie miałem przy sobie kluczyka do tego samochodu i nie dałem go policji. Można to potwierdzić na podstawie kamer w radiowozie i kamer, którymi dysponuje policja. Okazało się, że mnie nie było w samochodzie i nie miałem do niego kluczyków, tylko stałem obok niego i twierdziłem, że to ja zrobiłem zdjęcia. Nie zabrałem ubrań roboczych z bagażnika samochodu. Zapewniam jeszcze raz, że nie jestem właścicielem tego pojazdu, jedyne co z nim robię to to, że pożyczyłem go, aby odebrać swoje ubrania. Tomasz Oskwarek zgodził się skontaktować z nim, aby potwierdzić i opowiedzieć mu, jak wygląda cała sytuacja. Co więcej, gdy Tomasz po prostu powiedział o tym policji i pokazał im, gdzie zostawił kluczyki do samochodu, kazali mu opuścić miejsce zdarzenia. Proszę o pomoc

Beklagar din situation men vi kan inte hjälpa dig.
Om jag förstår det hela rätt så har du lånat din kompis bil och polisen har tagit bilen?
Har du skulder hos Kf?
Kan du skriva på engelska eller svenska så underlättar det!

Hello I didn't borrow a car from a friend she left it in the parking lot and the key to the car at my house my friend came to me he came took the key to the car and went to take pictures I joined him after a while and then the police came after a short conversation they said the car belongs to me they wanted the key from me but I didn't have it only my friend they took the key from him and told me to leave the place now the report says I had the key and I gave it to the policeman which is a lie I don't know what to do

Har du ringt och pratat med Kronofogden?

tak, zadzwoniłem, rozmawiałem, dostałem od niego numer sprawy i powiedział, że teraz muszę udowodnić, że samochód nie należy do mnie. Tak zrobiłam, wysłałam mu szczegółowy opis sytuacji, a dokumenty, o które poprosiłam moją znajomą, obejmowały dokumenty samochodu, ubezpieczenie, podatek i umowę kredytową, którą podpisała w dniu zakupu samochodu, tylko że samochód nie był na kredyt, dostała kredyt z banku na zakup samochodu, a mimo to komornik twierdzi, że jest to moja własność, dodatkowo raport policyjny kłamie

policja napisała, że ja i mój przyjaciel robiliśmy zdjęcia, że miałem kluczyki do samochodu w kieszeni i dałem je policji i powiedziałem, że samochód jest mój, nic z tego nie jest prawdą, zupełnie nic, co powinienem z tym zrobić, policja miała kamery, powiedziałem im o tym i że to wszystko było kłamstwem

Så här står det på Kronofogdens webbsida:

"Vi gör en bedömning i varje enskilt fall, men utgångspunkten är att den som har bilen i sin besittning anses vara ägare till bilen. Det är upp till dig eller personen som har lånat bilen att bevisa att du är rätta ägaren.

Du kan begära rättelse hos oss om du anser att vi har fattat ett felaktigt beslut. Du kan också överklaga till tingsrätten. Tingsrätten prövar då frågan om vem som ska anses vara ägare."

Så du får börja med att begära rättelse.

Dzisiaj dostałem dokumenty z sądu w Nacka i mogę udowodnić, że nie jestem właścicielem samochodu, dostali ode mnie wszystko, a oni nadal mówią, że samochód należy do mnie, to jest chore, co więcej mogę zrobić

Co powinienem zrobić, jeśli policja skłamała w raporcie, a ja mam świadka, który w tym czasie pracował przy samochodzie?

Co powinienem zrobić, jeśli policja skłamała w raporcie, a ja mam świadka, który w tym czasie pracował przy samochodzie?
"Vad ska jag göra om polisen ljög i rapporten och jag har ett vittne som arbetade med bilen då?"

Då får du skriva till tingsrätten att du har ett vittne

Ta en titt i Lånforums guide för bästa samlingslån, där finns svar på de vanligaste frågorna runt samlingslån.
Topp